VI SKRIVER ALLE

SLAGS TEKSTER

Tekstforfatning og tekstforfatter

Har du noget på hjerte, men ved ikke, hvordan du skal få det sagt – eller skrevet?
Så er der hjælp at hente hos fejlfritekst.dk.

Her specialiserer vi os nemlig – udover de fleste andre former for tekstarbejde, lige fra den rene korrektur til assistance med bogudgivelser – i tekstforfatterarbejde.

En tekstforfatter kan hjælpe dig med at sætte en tale sammen, så den både er sjov og informativ. Han kan bistå dig med den drilske jobansøgning, med reklameteksten eller med projektbeskrivelsen. Og så kan han fungere som såkaldt ’ghostwriter’ – det vil sige, at han – på dit oplæg/baseret på dine inputs skriver din roman eller novelle eller dit essay.

Det skal dog understreges, at fejlfritekst.dk ikke medvirker til eksamenssnyd. Man går med andre ord forgæves, hvis man ønsker tekstforfatterens hjælp til at formulere eksempelvis et speciale.

Hos fejlfritekst.dk har vi især erfaring med de store tekstforfatterprojekter.

Tekstforfatterprojekter

Her har det i flere tilfælde handlet om at hjælpe en kunde med at skrive sine erindringer. Kunden bidrager med sine notater og fortæller løs til tekstforfatterens bånd-optager eller notatblok, og så går sidstnævnte efterfølgende hjem til skrivebordet og sætter de mange løse ender sammen til en helhed, der både er læseværdig og kan accepteres/ genkendes af kunden.

Et andet eksempel kan være udlændingen, der har formuleret en skitse til en roman, og nu vil hun gerne have tekstforfatteren til at skrive sine engelsk-danske formuleringer igennem på dansk, så teksten fremtræder sprogligt korrekt.

Tekstforfatterens primære funktion er selvsagt at skrive. Hans funktion adskiller sig fra sekretærens derved, at han skal tage aktivt stilling til kundens oplæg. Måske er kundens pointer for vage eller indforståede eller helt fraværende. Da kan en dygtig tekstforfatter skære budskabet til, så det får den maksimale effekt hos modtagerne.

Det kan også handle om at få overblik over en historie og forsyne den med en rød tråd. Måske kommer kunden anstigende med en hel kasse fuld af diverse bygge-klodser i form af erindringer og dokumenter og fotografier, og så er det op til tekstforfatteren at finde hoved og hale i materialet.

Tekstforfatning – en kreativ proces

Tekstforfatning er en kreativ proces, hvor kunde og tekstforfatter indgår i en såkaldt iterativ proces. Det vil en proces, der veksler mellem følgende faser:

  1. Kunde og tekstforfatter taler sammen
  2. Tekstforfatteren tager resultatet af samtalen med sig hjem og skriver et udkast til det næste møde.
  3. Kunde og tekstforfatter drøfter det aktuelle udkast. Derved fremkommer der nye inputs og idéer, som tekstforfatteren derpå tager med sig hjem.

Sådan fortsætter processen, indtil parterne enes om at standse. Enten fordi resultatet er tilfredsstillende, eller fordi ressourcerne (tid eller penge) er sluppet op.

Ideelt set medfører samarbejdet mellem kunde og tekstforfatter, at der kommer oplysninger/vinkler/ pointer på bordet, som parterne ikke ville kunne have frembragt alene. Der er dermed tale om en kreativ – og potentielt meget tilfredsstillende – symbiose.

Tekstforfatterens rolle er med andre ord at fungere som fødselshjælper.

Tekstforfatteren kan også rådgive

Og denne rolle kan – udover de ovennævnte punkter – endvidere omfatte vurderingen af projekter. Har man beskæftiget sig længe og indgående med en idé til eksempelvis en bog, kan man måske have svært ved at vurdere relevansen af idéen for andre. Her kan tekstforfatteren bidrage med sin vurdering og fx foreslå ændringer eller give sin uforbeholdne mening til kende om projektets levedygtighed.

Hos fejlfritekst.dk er der ikke vandtætte skotter mellem de forskellige typer af tekstarbejde.

Flere projekter er startet som simple korrekturlæsninger (korrektur eller udvidet korrektur), hvorefter vi måske har foreslået kunden at starte skriveprocessen forfra. Det kan fx ske, når fejlene i en tekst er så talrige, at de fuldstændig skygger for tekstens budskab. Her kan korrektur-processen i nogle tilfælde afsløre, at teksten er for tynd, budskabet for utydeligt eller pointerne for uskarpe. I så tilfælde kan det være relevant at invitere tekstforfatteren ind i processen og simpelthen tilbyde en gennem- eller omskrivning af teksten.

KORREKTUR OG SPROGHJÆLP

Trænger din tekst til den sidste afpudsning? Er du ikke helt tryg ved kommasætning, nutidsformer og orddeling?

Læs mere..

PRISER

Klik her for at se den komplette prisoversigt, og husk: Du er altid velkommen til at bede om et konkret tilbud.

Læs mere..

KONTAKT

Har fejlfritekst.dk vakt din interesse?
Så send mig en mail med din tekst og det ønskede serviceniveau.

Læs mere..

HVAD KUNDERNE SIGER

GITTE

Krimiforfatter

Sig endelig til, hvis du nogensinde får brug for udtalelser til hjemmeside eller andet. Jeg er så glad for den måde du gør det på.

 

EVA

Sekretariatsleder, SFI/VIVE

Du er simpelthen bare min yndlingsleverandør! TUSIND TAK for din formidable indsats endnu en gang

ANNE MARIE

Musiker

Det er virkelig en sand fornøjelse at læse dette igennem! Glæder mig som et lille barn til at læse fortsættelsen. Det er fandme godt det her – du er en stjerne!

 

Om Fejlfritekst.dk

Fejlfritekst.dk tilbyder forskellige ydelser inden for tekstebehandling: Korrektur, udvidet korrektur, tekstforfatterarbejde samt assistance i forbindelse med bogudgivelser.

Prisen afhænger af tekstens længde, den ønskede indsats, hvor travlt du har samt - årstiden.

Klik her for at beregne en pris, eller send en forespørgsel pr. mail. 

Adresse

Fejlfritekst.dk v/Thomas Helbig Hansen
Stilledal 32, st.
2720 Vanløse

Tlf: 21 24 86 32
Mail: thomas@fejlfritekst.dk
CVR: 3535 0551

Betalingsmetoder

  • PayPal
  • Bankoverførsel
  • MobilePay: 24303
  • Elektronisk faktura (EAN)

Bankforbindelse: Nordea
Reg.nr.: 0106
Kontonr.: 6285 74 7188